Marko_Ercegovic_GDJE_MI_ZIVIMO_2015_za_web (1)

In Alain de BottonsThe Architecture of Hapinessthere is this: What can you believe where?That is the issue that drives every artist-to make a place where you can believe important things
Robert Adams, 2008.

Od nedavno, živimo u novom kvartu. Upoznajem se s njim fotografirajući ga: utoliko je ovo serija u snalaženju.
Zanima me koliko me to novo okruženje mijenja, što će se s mojim fotografijama dogoditi ili se već događa.
Igrom slučaja, preseljenje se događa u trenutku kada započinje nekoliko istovremenih velikih tranzicija u našoj obitelji i cjelokupnom okruženju. Ne znam što je od toga zabilježeno – fotografijama treba vremena.
Odavno je nedovršen i u ekonomskoj krizi fermentira. Zgrade su raznolike (pomiješane su u čudnoj urbanizaciji), a priroda je zapuštena na lijep način. U kaotičnoj konstelaciji cesta i puteva, kuća i zgrada, fotografiranje je kao rukovanje s prizorom: upoznajem se s prečacima, stablima, jutarnjim i popodnevnim svjetlom.
Nemam potrebu prikazati ga (izvještavati – zanimaju me i detalji i ljudi i birtije i dućani).
U ovom trenutku, kaos je najbitniji.

Marko Ercegović

Marko Ercegović (Dubrovnik, 1975.) diplomirao na odsjeku snimanja na ADU Zagreb. Bavi se videom i fotografijom. Živi i radi u Zagrebu i Dubrovniku. Od 1995. godine izlagao je na 12 samostalnih i više skupnih izložbi. Veliki Vizkulturin intervju s Markom Ercegovićem kojeg smo vodili prije dvije godine, na samom startu portala, pročitajte na linku.